sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Teoria 1- lopputulos 0

Hmph, ei se aina mene niinkuin suunnittelee. Viimeksi värjäämäni lanka jonka piti tasaraidaksi neuloutua, idea langankieputtelusta oli ajatustasolla ihan hyvä. Toteutuma sitten ihan toisenlainen.
Tasaraitaa nyt ei ole. Mutta ajatus oli oikeanlainen, lankaosioiden pitää olla vain huomattavasti pidemmät kuin eka yritelmääni tein. Ja värit on just minunlaiset, tykkään kyllä sävyistä.

Kuvassa peruslapanen kiilapeukalolla. Lankana 100% paksu villalanka, puikkoina bambut nro 4. Lapaset olisi langan puolesta voinut suuremmillakin puikoilla neuloa, mutta halusin pinnasta hieman napakamman. Silmukoita puikolla 8.

Ohje: 

Luo 32 silmukkaa ja jaa ne 4 puikolle. Neulo 2o2n-resoria haluttu korkeus ja aloita sen jälkeen aina oikein kierrokset. Neulo 2-3 kerrosta oikein ja aloita peukalon tekeminen.

Kiilapeukalo:  Neulo ensimmäisen puikon 2 s oikein, lisää 1 s, neulo 2 s, lisää 1 s ja jatka kerros normaalisti loppuun. Siistin lisäyksen saat nostamalla silmukoiden välisen pohjukkalangan puikolle ja neulomalla langan kiertäen oikein. Neulo väliin 2 kerrosta oikeaa ilman lisäyksiä. Kahden välikerroksen jälkeen tee lisäykset taas peukalokiilan reunoissa ( Neulo 2 s oikein, lisää 1, neulo 4 s, lisää 1 s ) . Kolmannella lisäyskerroksella neulo 2 s, lisää 1 s, neulo 6 s, lisää 1 s ja jatka kerros normaalisti loppuun. Jatka lisäyksiä kunnes peukalokiilalla on tarpeeksi lisäyksiä, omassani oli 12. Neulo viimeisen lisäyksen jälkeen vielä 2 kerrosta ilman lisäyksiä.

Neulo 2 s, siirrä peukalokiilan 12 s langalle. Luo siirrettyjen silmukoiden tilalle 2 s (neulo puikon 2. ja 3. silmukat ensin normaalisti oikein, pidä silmukka vielä puikolla ja sama silmukka takareunasta ). Jokaisella puikolla on nyt taas 8 s. Jatka työtä normaalisti siihen saakka kunnes pikkusormi peittyy ja aloita kärkikavennukset. Näissä tein tavallisen kavennuksen, ensimmäisen ja kolmannen puikon 2. ja 3. silmukka  oikein yhteen,  toisen ja neljännen puikon 6. ja 7. silmukka ylivetäen yhteen (nosta s, neulo 1 oikein ja vedä nostettu silmukka neulotun ylitse). Toista jokatoinen kerros kunnes puikoilla on enää 2 s, vedä lanka loppujen silmukoiden läpi ja päättele lapaset.

Poimi silmukat puikoille apulangalta peukaloa varten, ja poimi 2 silmukkaa (jotka luotiin peukalokiilan tilalle) lapasen kämmenosasta peukaloon. Neulo suljettuna neuleena, kunnes neulos on tarpeeksi pitkä = peittää peukalon. Kavenna sitten kaikki silmukat 2 oikein yhteen, vedä lanka läpi ja päättele työ.

Kiilat tehdään oikeankäden lapaseen ensimmäisen puikon alussa, ja vasemman käden lapaseen 3. puikon lopussa.

Ei raitaa, mutta lämmöllä neulottu. Nyt sais pakkaset taas palata niin voisi testata näitä tositoimissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti