perjantai 17. tammikuuta 2014

Tuubihuivi

Sain joulupukilta 4 kerää Lidl:n Vera-neulelankaa.  Ja jos lankaa on, on se johonkin käytettävä. Tytöille olen aikaisemmin neulonut tuubihuivit, mutta itsehän olen tykästynyt nyppyiseen oranssiin kaulahuiviini, joka on palvellut jo ainakin 5 talvea. On siis aika olla hieman itsekäs ja TAAS tehdä jotain omaksi iloksenikin.

Etäpäivä koulussa, joten kone auki, kuuntelemaan opetusta ja puikot heilumaan.

Tarkoitushan on, että huivi on molemmiltapuolilta siisti, joten päätin tehdä sen puolipatentti-neuloksella. Neulotaan vuorotellen kahta keskenään erilaista kerrosta. Siistiä, helppoa ja nopeaa.

Oikea puoli : 1 oikein, nostetaan 1 s nurin neulomatta yhdessä langankierron kanssa.

Nurja puoli : 1 oikein, 1 nurin niin että nurjan kohdalla neulotaan yhteen silmukka ja edellisellä kerroksella nostettu langan kierto.

Näitä kahta riviä toistetaan kunnes huivi on tarpeeksi pitkä, omani tein n. 1,5 metriseksi, jotta voin kääriä sen kaksinkerroin kaulan ympärille. Päätellään työ ja ommellaan huivi ympyräksi.

Oikea puoli

Vasemmalla näkyy työn nurjapuoli.

Koska en löytänyt tarpeeksi isoja pitkiä puikkoja, tein tämän kahdella sukkapuikolla. Onnistuu niinkin. Työssä on 27 silmukkaa ja molempiin reunoihin tein jokaisella kerroksella yhden silmukan ainaoikeaa.

Koulu(neule)päivä on ohi ja pää miettii jo seuraavaa projektia. Mutta nyt minulla on huivi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti