tiistai 25. helmikuuta 2014

Voihan villasukka !

Facebookin Voihan Villasukka-ryhmässä oli kilpailu ihanimmista vauvan/lasten sukista. Tokihan se sattui juuri siihen saumaan, kun itselläni oli 9 päivän työputki aamusta iltaan. Jotain silti on noin kivaan, ei niin vakavaan kisaan laitettava. Joten omat kriteerini olivat nämä : Lanka mikä jo kotoa löytyy, nopea tehdä ja ei tarvitse päätellä kuin 2 lankaa. Onneksi valmiina kisa-aikana ei tarvinnut olla kuin 1 sukka tehtynä.


Lankakorista löytyi vauvalankaa turkoosina ja punaisena, nappasin käsiini punaisen. Puikot sukissa 3mm bambut ja puikolla 8s.

Ohjeena perussukka oheisella kuvioinnilla :

1krs: lk, 2s oikein yhteen, 2s nurin, lk, 2o yhteen 2s nurin jne koko krs

2krs: 2o, 2n koko krs

3krs: 2o yhteen, lk, 2n, 2oikein yhteen, lk, 2n koko krs.

4krs: 2o 2n koko krs.


Koko n. 1-vuotiaalle. Kärkikavennuksen alkaessa pitsineulos vaihtuu ainaoikeaan. Malli toimii vauvoille ja aikuisille, on yllättävän helppo aloittelijallekin neuloa, eikä värillä ole väliä vaan kuvio erottuu niin tummissa kuin vaaleissakin väreissä kauniisti.

Eikä mennyt edes tiukille tehdä aikataulun puitteissa, vajaa vuorokausi ennen ilmoittamisaikaa oli sukka valmiina :)


Nyt sitten odotellaan tykkääkö kukaan. Ja toisekseen, kaikki on tehneet toinen toistaan kauniimpia sukkia ja tossukoita. Niistä saa monta uutta ideaa toteuttaa.

4 kommenttia:

 1. Tosi kauniit :). Miten kantapää on tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ristiinvahvistettu kantapää, ohje mm. täällä http://lumioosi.blogspot.fi/2014/04/ristiinvahvistetun-kantapaan-ohje.html Pikkusukkiin teen reunoihin aina 2s oikeaa, muuten samanlailla kuin ohjeessa :)

   Poista
 2. Tulee muuten ihanan pehmeät ja joustavat 7 veljekselläkin, joita minulla on kolme pahvilaatikollista kertynyt :D. Oma 1-vuotiaani on aika isojalkainen, joten ei tule liian suuret paksummallakaan langalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankoja ei koskaan voi olla liikaa :D Hyvin voi käyttää 7 veljestä ja paksumipiakin lankoja, vähentää vain silmukoita sopivasti :)

   Poista