lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kool aid värjäystä

Minähän tilasin ebaysta lajitelman kool aid-värejä. Aion kokeilla parilla vyyhdillä, onnistuisinko saamaan toiseen kirkkaat värit ja toiseen murrettuja sävyjä aikaiseksi. Niimpä valkoinen lanka vyyhdille ja purkkia pöytään.Ensimmäiseen satsiin laitoin n. 3 dl vettä/2 pss väriä. Toiseen satsiin laitoin 1,5 dl vettä/2 pss väriä. 
Lankana Kotikullan 100% villalanka 50g vyyhdissä.Värjäyksen edetessä huomattua :

- Veden määrä ei ole se ratkaiseva tekijä vaan värisävy. Runsaalla vedelläkin punaisista ja vihreistä tulee suhteellisen kirkassävy

- 100 % villalanka ei ota väriä itseensä samallalailla kuin sekoitelanka, sävyt jäävät haaleammiksi. Varsinkin violetti jäi hieman harmahtavaksi tässä kokeilussa.

-Muista käyttää hanskoja värjätessä.


Hempeää "laihalla" liuoksella.


Murrettuja sävyjä. Violetissa on 1 pussi violettia+1pussi sinistä väriä. Oranssissa lisänä vaaleankeltaista.


Aika onnistuneet värit, vaikka itse sanonkin.Nyt vaan se päättäminen mitä näistä tekisi. 


6 kommenttia:

 1. Kylläpä tuli kauniita lankoja, kokeiltava tätäkin on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin koukuttavaa, ja helppoakin. Ja kun ei koskaan tiedä millaista tulee. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Kesällä aion kokeilla myös kasvivärjäystä :)

   Poista
 2. Tulipa hienot!! Uskaltautuiskohan itekin kokeileen.. Kerrotko kokemuksia ebaystä? Kauan kesti toimitus? Postikulut? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskaltaa uskaltaa. Yleensä tilaan sellaisilta jolla ei mene postikuluja, näissä oli n. 2,-. Toimitus kesti n. viikon. Jos haluaa kokeilla ja ebay ei tunnu hyvälle, niin suosittelen Jari Mäki yritystä suomessa. Hinta yhdelle pussille on alle euron+ suomen pk:t. Ja toimittaa päivässä, olen maksanut laskun ja skannannut kuitin heille, laittavat tilauksen heti postiin. Tämä ei tosiaan ole kallis eikä vaikea harrastus, langat lähinnä maksaa. :)

   Poista
  2. http://www.jarimaki.fi/ tänne vain tilausta :)

   Poista
  3. Kyllä kiehtois kokeilla.. Tsekkaan Jarin sivut, kiitos :)

   Poista