sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Pihalle tehtäviä ideoita

Etsiskelin netin syvistä lammista erilaisia keinoja saada pihaan ilmettä, helppoja pikku näperryksiä, sellaisia mitä pystyy itse tavallisilla työkaluilla tekemään. Kuitenkin jotain hieman tavallisuudesta poikkeavaa. Ehkä minussa asuukin pieni vihreitä arvoja kannattava viherpiipertäjä, joka haluaa kierrättää ja säästää näin luontoakin.

No löytyihän niitä. Muunmuassa täältä : Home-Design ja täältä UsefulDiy. Kesällä on kiva oleskella terassilla, laitella pihaa vaikken mikään viherpeukalo olekaan. Istutan jokaisena keväänä lajitelman taimia, onnistun ne tappamaan viimeistään siinä vaiheessa kun laitan ne pihalle kasvamaan (usein jo huomattavasti aikaiseminkin) ja ostan sitten aina kaupasta valmiiksi vahvat tomaatin, kurkut yms taimet. Muttakun on niin mukava edes yrittää.

Eihän kaikki työt ole ihan sellaisinaan toteutettavia tai edes tarkoituskaan tehdä, mutta ideaa niistä saa. Tekotapaa, värejä, tilankäyttöä. Vai mitä sanotte näistä ideoista?
Nyt vaan pitää toivoa, että tuo vesisade jatkuu ja sulattaa loput lumet. Ja että sen jälkeen paistaa aurinko, jotta pääsee pihalle suunnittelemaan tekemisiään.

4 kommenttia:

 1. Kaikki kuvat sellaisia että "just noin mäkin laitan!". Toisaalta tiedän jo tässä haaveillessani, ettei tule mitään, peukaloni eivät viherrä yhtään. Mutta jos edes jotain mosaiikkia kukkaruukkuihin... Kiitos ideoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne viherrä minullakaan, mutta toiveissa olisi totetuttaa telineet ja ostaa sitten kukkia ja taimia valmiina. Ja uusia niitä kun saa entiset vääjääättä tuhottua :D

   Poista
 2. Voivoivoi... just yhdessä toisessa blogissa valittelin että kirjoituksen myötä vaan rivarikuume nousi! Tällä hetkellä "joudutaan" olemaan kerrostalossa, eikä täällä ihan mikä vaan näpertely onnistu...
  Aivan ihania nuo kuvaamasi ideat! Etenkin mosaiikkiset sellaiset... Kyllä mäkin sitten joskus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella tuollaisen viherseinän myös parvekkeelle sopivaksi :) Tai mosaiikki-kukkaruukkuja...kun vain olisi aikaa ja taitoa toteuttaa kaikki ideat :)

   Poista