maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pinkki pitsisukka

Päivän väri on pinkki. Sellainen hempeän pinkki, joka suorastaan vaatii pitsikuvioita. Ja koska minun luetun ymmärtäminen näköjään on mitä on, ei ohjeesta minkä löysin ollutkaan apua. Tässäpä siis minun versioni :

Puikot 3,5mm lankana hempeän pinkki vyötteetön vauva-lanka.

Puikoilla 9s/puikko, yhteensä 36 s. Pitsineulosta jatketaan kantapään teon jälkeen 2. ja 3. puikolla kärkikavennuksiin saakka.

6 kerrosta 3o3n joustinta alkuun.

1. krs  *Neulo kolme silmukkaa nurin yhteen, vedä siis lanka näiden kolmen silmukan läpi, mutta jätä silmukat vielä vasemmanpuoleiselle puikolle,  tee työn takana langankierto oikeanpuoleiselle puikolle,  neulo taas vasemmalla puikolla olevat 3 silmukkaa nurin yhteen, oikealla ja vasemmalla puikoilla on nyt molemmilla 3 silmukkaa. Pudota vasemman puoleiset silmukat puikolta. Neulo 3 s oikeaa * ja toista *-* kerros loppuun.

2. krs Neulo kerros oikein.

3. krs Neulo kuten 1 krs, mutta kerros aloitetaan 3 o, 3 nurin yhteen jne...

4. krs Neulo kerros oikein


Nurin yhteen


Langankierto


Vielä kerran nurin yhteen


Päästä silmukat puikolta


Valmis sukka.


Sitten tekemään sukalle kaveri. Ja päätellä langat.

Hempeästä puheenollen. Sukista on helppoa ottaa kuvia. Lumistakin olisi ihana nappailla hempeitä leikki- ja leipomiskuvia, mutta ainahan ei saa mitä haluaa. Nostan hattua kaikille, jotka saavat vilkkaan 2-vuotiaan pysymään sen pienen hetken paikoillaan. Ainakin silloin kun jotain kivaa tapahtuu. Tai ovat lastakin nopeita omissa liikkeissään, jotta kuvaus onnistuu. Eilen oli pikkunoitien virpomispäivä ja Lumikin pääsi kokeilemaan tätä pääsiäisperinnettä ensimmäistä kertaa. Tehtiin oksa, pukeuduttiin asianmukaisesti meikkiä myöten ja iloisesti opeteltiin virpomisloitsua, jotta Mamma ja Pappa ilahtuu pikku vierailijasta.

Ja minähän olisin halunnut ikuistaa tämän hetken. Tässäpä parhaat otokset :)4 kommenttia:

 1. Ihanat, hempeät sukat. Kiitos vinkistä. Päätyy to-do- listalle vaikka ehkä ihan aikuisten sukkiin. Kunhan taas joskus ehdin aloittaa uusia projekteja, kun vanhoja on jonkun verran kesken...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii varmasti aikuistenkin sukissa, mallihan on jaollinen kuudella silmukalla. Mä kokeilen tehdä aina valmiiksi saakka, mutta mutta... :D Nyt ei tosin ole mitään keskeneräistä :)

   Poista
 2. Siis miten nuo kolme silmukkaa tulisi neuloa yhteen? Kun ohjeessa lukee nurin (mikä on aika haastavaa) mutta kuvassa on mielestäni neulottu oikein yhteen..? Eihän langankiertoakaan pysty kovin hyvin tekemään työn takana, jos silmukat on neulottu nurin yhteen? Yritän täällä tehdä sukkaa mutta kuvat ja teksti mun nähdäkseni neuvoo eri tavalla..? Vai enkö mä nyt vaan tajua? :D

  VastaaPoista
 3. Ja eikö kuvassa langankiertokin tehdä työn edessä? :O kauniit sukat kyllä on! :)

  VastaaPoista