keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Pyöreä tiskirätti

Bambuiset tiskirätit on lahjoitettu jo ystäville ja yhden pidin itse. Se kuitenkin on ollut niin ahkerassa käytössä, että tongin lankakoria ja löysinkin nöttöset jämälankoja.Pahoittelen huonoja kuvia, olin kännykän kameran varassa kun nämä tein.

Aloitukseen 5 kjs ympyräksi.

2. krs 1 kjs, 12 kiinteää silmukkaa ympyrään, ps ensimmäiseen silmukkaan.
3. krs 3 kjs, 2 p jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan, jokainen kerros päätetään piilosilmukalla
4. krs 3 kjs, 2 p seuraavaan silmukkaan, 1p, 2 p* kerroksen loppuun saakka
5. krs 3 kjs, 2 p seuraavaan silmukkaan, 2p, 2 p* kerroksen loppuun saakka
6. krs 3 kjs, 2 p seuraavaan silmukkaan, 3p, 2 p* kerroksen loppuun saakka

Jatketaan samalla kaavalla, lisäyspylväiden välillä oleva yksittäisien pylväiden määrä kasvaa jokaisella kerroksella. Reunus on virkattu näin : 1 kiinteä silmukka, 1 kjs, jätetään kaksi edellisen kerroksen silmukkaa väliin ja tehdään 5 pylvästä samaan silmukkaan, 1 kjs, jätetään kaksi silmukkaa väliin ja tehdään 1 kiinteä silmukka.

Toivottavasti ohjeesta saa edes jotenkin tolkkua, tähän ei minulla ollut valmista ohjetta :)

Mutta tästä se varsinainen idea sitten lähtikin. Lisää lankakopan tonkimista ja trikookuteen loppukerä. Ja tehdään spiraalina ympyrää.
Ja kun lankakerän jämä loppuu, otetaan toinen. Ja virkataan lisää. Tästä pitäisi saada tehtyä n. 50 cm halkaisijaltaan. Ja paljastan n. viikon kuluttua mikä se loppujen lopuksi on. Tarvitaan vain vielä maalia, liimaa, vaahtomuovia ja aurinkoinen vapaapäivä :) Tai jopa loma, 2 työpäivää vielä ja 3 viikkoa lomalomaloma :)

2 kommenttia:

  1. Joo, olen itsekin huomannut, että bambutiskirätit on ihania. Mitä bambulankaa käytät? Nyt en muista mikä lanka itselläni oli testauksessa, mutta tuntui, että se ei oikein kuivunut vaan enemmänkin alkoi haisemaan ollessaan koko ajan kostea. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi olla ihan Novitan bambua, ja nyt en ole ihan varma onko tässä työssä valkoinen ihan merseroimatonta puuvillaa vai bambua kun vyötteet ei olleet enää tallessa. Mutta siihen Novitan bambu-lankaan olen ollut kyllä tyytyväinen, ei haise ja kuivaa kyllä nopeasti.

      Poista