maanantai 11. elokuuta 2014

Virkattuja tiskirättejä ja etikettejä

Keskimmäinen tyttäristä aloitti opiskelun toisessa kaupungissa, joten pitäähän mukaan saada äidin tekemiä patalappuja ja tiskirättejä. No tyttären vein eilen uuteen kotiin, mutta rätit ja laput on minulla täällä. Toimitetaan siis myöhemmin.

Tällä kertaa hieman hifistelin. Tein kauniin kääreen, ja tuollaisenaan se sopii myös lahjaksi annettavaksi.

Etikettejä voi tehdä itsekin, mutta minä löysin hyvän (helpon tekotavan) täältä: Etikettiautomaatti

Etiketit voi tulostaa myös tarrapaperille kolmessa eri koossa, joten sopivat myös purkkeihin ja purnukoihin. Omat on tulostettu suurella koolla ( 4 kpl/a4 paperi) ja tavalliselle tulostuspaperille.

Lankana kaikissa Craftsson 100% puuvilla ja koukku 3,5 mm.

Violetti ja punainen on tehty näin :

54 ketjusilmukkaa alkuun.

1 krs. Tee pylväs koukusta katsoen neljänteen silmukkaan (=ensimmäinen pylväs), 2p, 1 kjs (väliin jää 1 silmukka), *3p, 1 kjs* kerros loppuun, viimeiseksi tulee 3 p.

2. krs ja kaikki loput samoin. Käännytään alussa aina kolmella ketjusilmukalla. Hyvä, helppo ja kaunis malli tiskirättiin.

Viimeistelin sinisen ja violetin virkkaamalla rapuvirkkausta kierroksen koko liinan ympäri. Hyvä rapuvirkkauksen ohje löytyy täältä : Rapuvirkkaus
Punaisessa on virkattu kiinteitä silmukoita reunaan.

Vaaleansininen on tehty isoäidinneliön ohjeella. Hyvä kuvapiirros löytyy Novitan ohjeista Isoäidinneliön ohje  Lisäsin vain tehtäviä kerroksia samalla kaavalla.

Lankaa kului yhteen aina koko 50g kerä, ihan pienenpieni nöttönen jäi jäljelle.

Mitäs tykkäätte?

4 kommenttia:

 1. Nuo etiketit kruunaavat kokonaisuuden! Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin ja kuinka pienellä asialla (paperilappusella) saa ihan erinnäköisen lopputuloksen valmiille tuotteelle :)

   Poista
 2. Voi, ihan samoilla käsitöillä mennään. Mukavaa ja nopeaa tekemistä. Nuo etiketit tosiaankin kruunaavat sievät tiskirättisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tulee kyllä nopeaa valmiiksi. Mietin jo sukka-etikettiä...jos ihan omalaisen kehittelisi :D

   Poista