sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Huovutetut lapaset 2

Täytyy kyllä kehua Joki lankaa. Ihana neulottava ja hyvin huopaantuva. Ja tietysti se on myös edullinen ja saa ihan lähi Siwasta. Monta hyvää syytä käyttää kyseistä lankaa.

Lankana näissä siis Joki, 10 silmukkaa/puikko ja puikot 5 mm.

Varteen on neulottu 30 kerrosta, Siksak-kuvio syntyi hetken mielijohteesta ( *neulo 1 värillisellä, 4 valkoisella* koko kerros. Seuraavalla neulotaan *2 värillisellä, 3 valkoisella* jne...)

Peukalon kiilakavennuksen korkeus on 19 kerrosta. 26 kerrosta ennen kärkikavennusta ja lapanen on valmis. Lapasten perusohjeen löytää täältä : Yhteishyva.fi

Kirjailut on tehty ennen huovuttamista ja niihin ei ole ohjetta. Kunhan lisäilin silmukoita ja yritin saada jotakin kukkasia tai edes niiltä näyttäviä. Lankana edellisistä lapasista jääneet Joki nöttöset.

Lapaset on huovutettu koneessa, kirjopesu 60 astetta ja muuta pyykkiä puoli koneellista seassa. Pesuaineena tavallinen nestemäinen ariel, huuhteluainetta ei ole lisätty. Peukaloon ja lapseen on ennen pesua laitettu hedelmäpussit ehkäisemään kiinni huopumista.
Nämä on niin lämpimät. Ja pehmeät ja hyvin istuvat ja ja... Täytyy vielä opetella kirjomaan kunnolla ja tehdä ehkä parit uudet. Juurikin sopivasti meidän Siwa menee myös remonttiin ja ne myy kaikki tuotteensa pois -30 %,  joten ihan muutaman kerän kävin jo hamstraamassa tuleviin tekeleisiin :)

8 kommenttia:

 1. Nätit lapaset! Puro on kans ihanaa, ja ne värit.. Harmi ku sitä ei saa enää oikeen mistään. Joskus Lankahamstereista löytyy. Onneks ehin muutamia keriä hyvin jemmata ;)

  VastaaPoista
 2. Puroa en olekaan tainnut koskaan kokeilla, pitää katsella jos kohdalle sattuu ja jemmata sitäkin :D

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Ja ne on, pitää tehdä vielä ainakin yhdet ja jos kokeilisi tossujakin :)

   Poista
 4. Onnistuisikohan ilman peukalokiilaa siten, että tekis tuon 19 krs. ja sitten peukaloaukko? Ihanat ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuu varmaankin. Mittasin tuossa tekeillä olevista niin kyllä se sopivalle korkeudelle asettuu :)

   Poista