torstai 27. marraskuuta 2014

Säärystimet ja tuubihuivi

Ja ihan uusi lanka tuttavuus minulle : Novita Kaiku. Vanhin tyttäristäni halusi säärystimet, sellaiset löysät ja tummanharmaat. Ihan en ajatellut että Eurokankaasta lankoja löytäisin, mutta niin siinä vaan nyt kävi. Ota 5 maksa 4 tarjous, eikä hinta alunperinkään huima ollut.
3,-/kerä ja kerässä 100g. Kokeiltavahan sitä oli. Työ sujui nopeasti ja oli hyvä lanka neulottava, pehmeä ja juokseva.

Koska tehtävän kuvaus oli niinkin tarkka kuin : Sellaiset löysät, tiiäthän... niin päädyin sitten isoilla puikoilla tehtyihin palmikkoon.

Säärystimiin laitoin 12s/puikko, puikot 5 mm. Alkuun 2o2n resoria 12 kierrosta.

Palmikkoneulos menee näin :

5 kerrosta *3 nurin, 6 oikein, 3nurin * , jonka jälkeen kuudennella kerroksella tehdään palmikko = 3 nurin, 3 apupuikolle työn eteen, 3 oikein ja 3 oikein apupuikolta, 3 nurin kerros loppuun saakka.

Toistetaan näitä kuutta kerrosta.3 apupuikolle työn eteen, 3 oikein ja 3 oikein apupuikolta


Tehdään niin monta kerrosta palmikoita kunnes säärystin on halutun mittainen ja jatketaan vielä 12 kerrosta 2o2n resoria.
Koska lankaa oli reilusti, teen säärystimille kaveriksi vielä tuubihuivin. Palmikot on tehty samallalailla kuin aiemminkin mutta neljällä silmukalla. Huovissa on yhteensä 26 silmukkaa puikoilla 8 mm ja mallikerta menee näin : 5 oikein, 4 nurin, 8 oikein, 4 nurin, 5 oikein. Huivi neulotaan tasona, joten nurjallapuolella silmukat neulotaan kuten ne siellä ovat (5n,4o,8n,4o,5n). Palmikon kierto joka 8. kerros.


Kamalasti olen kaikkea lämmintä tehnyt, mutta missä viipyy pakkaset ???


4 kommenttia:

 1. Kiitos, ihanan helppo ohje! Laitoin juuri puikoille tällaiset säärystimet. Valmistuu helposti ja nopeasti 😊

  VastaaPoista
 2. Moikka! Löysin tämän ohjeen pari vuotta myöhässä :D Mitä luulet, paljonkohan tällä ohjeella pitäisi silmukoita luoda että saa aikuiselle säärystimet...? Paljon lapsen versiossa oli langan menekki noihin säärystimiin? Kiitos jo etukäteen vastauksista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat aikuisten kokoa, nämä sai minun aikuinen tyttäreni :) 12-14 silmukkaa on varmaan sopiva määrä, riippuen tietysti langan ja puikkojen vahvuudesta. Langan menekkiä en kyllä valitettavasti muista 🤔

   Poista