keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Kettulapaset

Väreistä tulee monenlaisia mielleyhtymiä. Kuten vaikka punainen liittyy jouluun. Minulla oli vielä vajaa kerä terraa lankaa, joka nyt sattui olemaan täydellisesti ketun värinen ja siitähän se idea sitten lähti. Lapanen on tehty ihan tavallisen lapanen kiilapeukalolla ohjeella : Yhteishyvä lapasohje

Lanka 7veljestä terra ja valkoinen, kirjontaan pikkuinen pätkä mustaa. Puikot 3 mm, koko naisten.
Puikoilla yhteensä 36s 10-8-10-8, jaetaan resorin jälkeen 9-9-9-9

Resori:
1-4.krs  2o2n joustinta
5.krs      lk, 2 silmukkaa ylivetäen yhteen, 2 n

Toistetaan näitä viittä kerrosta kunnes resori on halutun mittainen. Jatketaan perusohjeen mukaisesti siihen saakka, missä aloitetaan kärkikavennukset. Vaihdetaan lanka valkoiseen, 1 kierros kaventamatta oikein ja kavennetaan lapanen loppuun valkoisella langalla. Myös peukalon 6 viimeiselle kerrokselle vaihdetaan valkoinen lanka.

Korvat on tehty seuraavaksi. Valkoisesta 5 riviä kauemmaksi. Silmukoista poimin puikoille 5s ja tein 2 riviä oikealla oikein, nurjalla nurin. Seuraavalla kerroksella kavennetaan molemmissa reunoissa 2 s yhteen ja kääännetään työ. Loput 3s oikein yhteen ja toinen korva samoin.

Valkoiseen osioon voi kirjoa terralla "nenänvälin", mutta olisin voinut jättää tuon poiskin. Kyllä se ketulle näytti ilmankin, jotenkin vain halusin ilmentää kapeaa kuonoa. Silmät on muutamalla läpipistolla ja nenään muutama pisto enemmän mustalla langalla. Päätellään langat ja kettuset on valmiit :
Lumi lainasi heti toista lapasta leikkiin, joten nämä sopivat näköjään myös käsinukeiksi. Voi olla että pitää tehdä muitakin metsäneläimiä siihen tarkoitukseen :)

6 kommenttia:

 1. Ai miten hienot ♥ Jään seuraamaan jatkossakin mitä kivaa vielä keksit =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa seuraamaan. Enköhän minä jotain aina keksi :D

   Poista
 2. Suloset lapaset, mennee varmaan taas kilometrien mittaselle ''to do'' -listalle :D

  VastaaPoista