lauantai 3. lokakuuta 2015

Palmikkotossut

Löysin aivan aivan ihanan tossujen ohjeen täältä : Garnstudio.com
Valmiina löytyi ebaysta tilattua paksua oranssia lankaakin (jolle en vielä ole keksinyt käyttöä) 150g, joten ei muutakuin tekemään.

Tässä mallissa valmistetaan tossuosa ja varsi erillisinä kappaleina. Ohjeesta poiketen aloitin varren teolla. Puikkoina 5 mm lyhyet bambut.
Vasemmalle kaartuva palmikko :

3 s apupuikolle työn eteen, neulo 3 oikein ja sen jälkeen apupuikon silmukat oikein. Jatka kerros loppuun.

150 g lankaa ei riitä näihin. Varsiin meni aika tarkalleen kerä/varsi, joten tossukat ovat nyt terättömät.  Ja lankaa jäljellä 1 kerä. Samaa lankaa tuskin löydän, joten on mietittävä mitä tuohon teräosaan tekisi vai tekeekö perustossukat irroitettavilla vaihtovarsilla?

Katselin blogiani tuntien huonoa omatuntoa siitä, etten ole ehtinyt toviin mitään julkaista (ja päätin ryhdistäytyä). Tuon ylhäällä näkyvän jutun olen tallentanut luonnoksiin 10/2014. Minulla on siis jossain tossujen varret, muttei nissä vieläkään terää ole. Nyt kun olen vuoden miettinyt millaiset terät noihin teen, olen asian saanut ratkaistua. Huovutan niihin valkoiset terät. Tokihan saattaa mennä vuosi taas ennenkuin saan ne tehtyä :D

4 kommenttia:

 1. Ihan tuttua, olis kaikkee valmista varmaan kassillinen, mutta kuvat ei vaan itestään tuu kameraan...! Joten "uutena" sitten esitellään vanhoja värkkäilyjä... no, toivotan sinulle kuitenkin onnea näiden kanssa, parampi myöhään kuin ei ollenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ollut oikeastaan todella tuottoisa käsitöiden suhteen, mutta juurikin se kuvaaminen on nyt haasteellista. Kun kaiken päivänvalon ajan olen pois kotoa, ja en omista huippuhienoa kameraa ja studiota, on ne kuvat odottamassa vapaapäivää ja aurinkoa :)

   Poista
 2. Herkullinen lanka ja muhkea palmikko. Eipähän tuolla ole väliä koska neulottu ja koska postauksen siitä tekee...mulla hiukan sama tilanne : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat vieläkin pelkkinä varsina :D Mutta kyllä minä ne joskus....

   Poista