lauantai 12. joulukuuta 2015

Hei tonttu-ukot !

Mikä sen jouluisempaa kuin tontut. Ja miten niitä olikaan mukava tehdä. Meille on muuttanut nyt useampikin tonttunen ja ensimmäiset ovat jo lähteneet maailmallekin :)

Ohje löytyy täältä : Virkattujen tonttujen ohje

Langaksi käytin 7-veljestä tai sen paksuista lankaa, puikko 3-3,5mm, täytteenä vanua

Yhden tontun tekee illassa telkkaria katsellessa, joten nämä sopii myös viime hetken puuhailuiksi.

Minun ensimmäiset tontut :
Ja jotta joulukuu ei olisi pelkkää joulun valmistelua, on se myös juhlaa. Lumi täytti 4 vuotta :) Kutsuimme koko tarharyhmän meille juhlimaan ja paikalla olikin 11 ihanaa pikkuista vierasta ikähaarukkaan 3-5v. Askartelimme joulukortit, ongimme korilla suklaapukkeja, herkuttelimme ja kaikilla oli hauskaa. Suurin haaste oli minulle kakun valmistus. Minultahan toivottiin mylittlepony-kakkua tjms. Ja kun en mikään leipuri ole (kakut ovat aina harmaita hiuksia aiheuttavia), suoriuduin tällä kertaa mielestäni ainakin hyvin. Pääasia että sankari kakustaan tykkäsi :


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Nuo syötävät kakkukuvat on tälläisen tumpelo-kokin pelastajia :D

   Poista
 2. Heippa, tein viime jouluksi tuollaisia tonttuja ja nyt postasin facebookin "vilkasta virkkausta-ryhmään kuvan omasta tekeleestäni. Monet kyselee tonttujen ohjeen perään, mutta valitettavasti linkki ohjeeseen ei enää toimi. Sattuisitko vielä muistamaan mistä sinä sat ohjeen?

  VastaaPoista
 3. No eipä näköjään toimi tuo Järbon linkki �� Sama ohje löytyy nyt täältä : https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.jarbo.se/fi/createpdf/Index/Post%3Fid%3D9116&ved=2ahUKEwi5opP-77jkAhVIwcQBHSzXBLkQFjAEegQIARAB&usg=AOvVaw1w9XtVPyXkpwJI_GbDi9SH Löytyi hakusanoilla järbo, virkattu tonttu :)

  VastaaPoista