maanantai 11. tammikuuta 2016

Pienet kerrosrivinoususukat

Valkoista 7 veljestä jäi nöttönen edellisistä sukista ja minulla oli vielä 7 veljeksen raitalankaa jäljellä, joten tuhlasin ne sitten pikkuruisiin villasukkiin. Koko on n. 3-6 kk ikäiselle sopiva, joten lahjaksi menevät ystävän vauvalle :)

Lanka 7 veljestä, puikot 3 mm koivuiset, varressa 8s/puikko, ennen kantapäätä kavensin 2 silmukkaa pois (teräosa 7-8-8-7 s/puikko).

5 kerrosta 1o1n resoria valkoisella, jonka jälkeen aloitetaan kerrosrivinousu ja otetaan mukaan värillinen lanka. Kerrosrivinousu tehty näissä näin :

1 krs.    valkoisella aina oikein
2-3 krs  värilangalla 3 oikein, nostetaan silmukka neulomatta, 3o, nosto
4 krs.    valkoisella aina oikein


Toistetaan näitä neljää kerrosta kunnes varsi on halutun mittainen. Ja jälleen kerran tämä sopii kaiken kokoisiin sukkiin, mallikerta on 4:llä jaollinen. Tiimalasikantapää ja leveä nauhakavennus kärkeen. 

Ihan kivat pikku sukkaset :

Ja aloitin minä jotakin uutta. Kerrosrivinousulla pystyy tekemään kivojakin kuvioita ja siitähän se idea sitten lähtikin. Vaikka tämä sukka minkä seuraavaksi esittelen, onkin aika soma, niin se vaatii vielä hieman tuotekehittelyä. Kun tietäisin vaan millaista :)
8 kommenttia:

 1. Olen vierastanut tuota kerrosrivinousua, kun jostain syystä en ole ihan tajunnut ohjetta. Mutta nyt oli niin selvällä suomen kielellä tuo ohje, joten uskaltaudun kyllä kokeilemaan. Kiitos! Ja on muuten ihanan raikkaat nuo pikkuiset sukat.
  Tuo turkoosi sukkakin näyttää mielenkiintoiselta. Jään odottamaan ohjetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kivaa että ohjeesta oli apua :) Turkoosin toinen pari on mietintämyssyssä, kyllä siihen ohjekin jossain vaiheessa tulee :)

   Poista
 2. Ihanan selkeä ohje! Täytyy kyllä kokeilla itsekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, se on oikeasti helppoa ja saa eri väriyhdistelmillä tehtyä mitä erilaisimpia variaatioita :)

   Poista
 3. Voi kuinka kauniit nuo valkoiset sukat. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Tykkään lukea kaikkia erilaisia blogeja. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 4. Googlettamalla löysin blogisi ja sukkaohjeen. Kiitos siitä. Noi vauvasukat ovat aivan ihanat!

  VastaaPoista