tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kirjaimellisesti koukussa

Minä olen hurahtanut virkkaukseen. Suorastaa koukussa koukkuun. Puikot ovat saaneet olla ihan rauhassa tammikuisen olkapään loukkaantumisen jälkeen. Koukulla on mm. torkkupeittoa, reunapitsejä ja melkein valmis matto, (josta kude loppui kesken).

Valmiiksi asti olen saanut kuitenkin nämä :

Virkatut pitsiset valopallot, koukku 2 mm, lankana virkkauslanka (puuvillainen kirppislöytökerä).

Ohjeita löytyy Pinterest ja Facebook.com  , josta myös omat ohjekuvat olen napannut.

Ohjekaavio isompaan palloon :
Virkkaukseen menee pari tuntia. Pallot on tärkätty 1/2 liimaa ja 1/2 vettä seoksella. Sekoitin liiman ja veden astiassa, puhalsin ilmapallon virkkauksen sisään ja sivelin liima/vesiseoksen pallon päälle siveltimellä. Kuivumiseen annoin 2 vrk aikaa ja pallo oli valmis.
Nyt pitää vielä ostaa hieman lyhyempi valosarja ja tekaista pari palloa lisää. Mukavaa puuhaa ja ihanan nopeita valmistaa.


8 kommenttia:

 1. Miten saan ohjekaavion näkymään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Minäpä selvitän tuon ongelman illalla kun pääsen töistä. Näkyy kyllä osassa selaimista ja kännykällä katsottaessa, mutta työkoneelta kun vilkaisin niin eipä näkynyt.

   Poista
 2. Todella kauniita palloja, ihana idea! :)

  VastaaPoista
 3. Ihant pitsipallot! Taas tehtävien lista pitenee : )

  VastaaPoista
 4. Tein valkoisesta kotiväki-langasta tuon ison pallon, tuli aika iso ja nätti. Tarviiko ilmapalloa jotenkin öljytä, että lähtee irti? Ei kyllä ole vielä palloakaan. Huom! Ostin Kempeleen Biltemasta kolme rullaa muurauslankaa,vaaleanpunainen on sieltä loppu. Saat, jos tarviit. Terv. mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin tarvita ja kokeilla tehdä pöytätabletit :-). Ei tarvitse öljytä, liima haurastuttaa palloa sen verran että lähtee ihan nyppäämällä pois.

   Poista