lauantai 28. tammikuuta 2017

Sukat vauvalle helmineuleella

Sinivalkoisten pikkusukkien teko jatkuu. Olen etsinyt sitä "omaa" mallia, millä sitten olisi kiva tehdä useammat sukat. No, tuotekehittely jatkuu vielä ja on osaltaan syy siihen että muutamat parit ovat jo valmistuneet. Jossain Somekanavassa näin jotain tämän tyylistä sukkaa ja ihastuin. Kun ohjetta hain, niin eihän sitä tietenkään löytynyt. Jotta koulutusmatkamme ei menisi ihan hukkaan 5 h ajomatkaa), oli tehtävä sukat ihan oman mielen mukaan.

Lankana Novitan Nalle, puikot 3 mm. Varressa 8/s puikko ja nilkan kohdalla olen kaventanut 1 silmukan pois/puikko. Teräosassa siis 7s/puikolla. Malli hyvin yksinkertainen :

1o1n resoria 5 kerrosta.

Puikoilla 2 ja 3 helmineulosta, puikot 1 ja 4 oikeaa :

Helmineule:
1 krs 1o1n
2 krs 1n1o

Kantapäänä tiimalasi ja virkattu sydän antamassa tarvittavan sinisen värin. Kärkikavennuksena leveä nauhakavennus.

Leveä nauhakavennus sukkaan :

Puikot 1 ja 3: Neulo silmukat kunnes jäljellä on  3 silmukkaa. 2 oikein yhteen, 1 oikein
Puikot 2 ja 4: 1 oikein, nosta 2 silmukkaa oikealle puikolle kuten neuloisit ne oikein (ja takaisin vasemmalle) ja neulo ne takakautta yhteen, loput silmukat normaalisti oikein

Tee kavennuksia joka toisella kerroksella kunnes puikolla on 5 silmukkaa, jonka jälkeen kavennukset tehdään jokaisella kerroksella. Kun jäljellä on 2 s/puikko, vedä lanka loppujen silmukoiden läpi ja päättele sukka.Sukat valmistuivat matkalla koulutukseen. Työkaveri ajoi ja minä neuloin :)Kokeilin myös nyörin kanssa, mutta oli ehkä kauniimpi ilmanVirkattuun sydämeen löytyy ohjeviedo täältä :


Lisää malleja on valmiina, kunhan vain ohjeet niihin ehdin kirjoittaa. Helppoa kirjoneuletta tulossa seuraavalla kerralla :)

2 kommenttia:

  1. ihania ohjeita.lisäääää..kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ohjeita tipahtelee sitämukaa kun saan ne tehtyä (ja sukkia) :)

      Poista