tiistai 14. maaliskuuta 2017

Virkatut puhdistuslaput

Kun lankakorista löytyy sekalainen kokoelma puuvilla- ja bambulankoja, pitää ne johonkin käyttää. Olen jo vuosia pitkän aikaa aikonut kokeilla virkattuja puhdistuslappuja meikin poistoon, mutta aina se on jostain syystä jäänyt tekemättä. Nyt kuitenkin lomalla oli aikaa kokeilla, joten tein niitä vauhtiin päästyäni heti useamman.

Hyvä ohje löytyi täältä : Kotivinkki.fi

Lanka puuvilla/bambu, koukku käsialan mukaan. Halusin lapuista oikein muhkeita, joten tein muuten ohjeen mukaan, mutta lanka kaksinkertaisena ja koukku 7 mm.Lumin kanssa vietettiin iltaa kauneudelle, joten kasvonaamion ja virkistävien kurkkupalojen jälkeen lappuset pääsivätkin jo käyttöön.


Koska puhdistuslaput eivät näyttäneetkään kovin kauniilta lavuaarin reunalla lötköttäen, tein pienen korin niille. Lankana jokin vyötteetön käyttämättä jäänyt erittäin paksu tekokuitulanka. Korin ohjeen löydät mm. täältä : Lankava.fi
Ihan kivoja ja ennenkaikkea toimivia. Kaikenlisäksi todella helppoja ja nopeita tehdä. Tuollaisen pienen korillisen voi nopeasti valmistaa vaikka lahjaksi :)

1 kommentti:

  1. Mieki vihdoin kokeilin tehdä muutaman, ja teen lisää kun tulee enemmän jämälankoja tiskiliinoista. (: Ihan hauskoja. Käytössä näkee sitten toimivuuden.

    VastaaPoista