sunnuntai 16. elokuuta 2015

Pikkutytön pitsisukat

Tai niinkuin Lumi tuumasi : Balettisukat. Pinkit tottakai, kuvio varrella ja tyttömäiset. Varren kuvio on Kardemummantalo -blogista, Lankana ebayn vauvalanka, puikot 3 mm koivuiset ja silmukoita 40.

Aloitetaan 1 kiertäen oikein, 1 nurin resorilla 8 kerrosta, jonka jälkeen kuvio (näissä sukissa 7 mallikertaa).

Nilkaan 8 kerrosta 1 kiertäen oikein, 1 nurin resoria ja jatketaan kantapää samalla neuloksella. Kantapää tehty muuten perusohjeen mukaan : Kantapään ohjeita

Kantapään teon jälkeen jatketaan 1 kiertäen oikein, 1 nurin puikoilla 2 ja 3, puikot 1 ja 4 neulotaan aina oikein.

Kärjessä leveä nauhakavennus : 

Puikot 1 ja 3: Neulo silmukat kunnes jäljellä on  3 silmukkaa. 2 oikein yhteen, 1 oikein
Puikot 2 ja 4: 1 oikein, nosta 2 silmukkaa oikealle puikolle kuten neuloisit ne oikein (ja takaisin vasemmalle) ja neulo ne takakautta yhteen, loput silmukat normaalisti oikein

Tee kavennuksia joka toisella kerroksella kunnes puikolla on 5 silmukkaa, jonka jälkeen kavennukset tehdään jokaisella kerroksella. Kun jäljellä on 2 s/puikko, vedä lanka loppujen silmukoiden läpi ja päättele sukka.
Syksyksi jäi just sopivasti kasvun varaakin. Tämä lanka on uskomattomat pehmeää ja ihanaa neulottavaa, juurikin balettitanssijoille sopivaa.

4 kommenttia:

 1. Onpas pehmoisen näköiset sukat, ihanat kerrassaan : ) Kiva tuo jala päälle tuleva kiertäenoikein-nurin neulos, eipä ole käynyt mielessä, jotta noinkin voisi tuon osan neuloa. Todellakin "balettisukat", niin somat : ))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli kyllä kivat. Tuo joustinneulos antaa kyllä kummasti ilmetta ihan yksiväriseen sukkaan :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hieman on hymyilyttänyt kun Lumi on liihotellut balettimekko päällä ja villasukat jalassa tuolla pihalla :D Mutta sehän vaan merkitsee että on onnistunut tekemään just mieleiset :)

   Poista