lauantai 30. elokuuta 2014

Valepalmikkosukat

Posti toi pehmeän paketin Kiinasta. Ebay ostoksia, 6 kerää pehmoista vauvalankaa. 3 kerää keltaista ja 3 lohenpunaista. Lanka on niin pehmeää ja ihanaa neuloa, että tekaisin sitten Lumille palmikkosukkaset.

Mallineulos on helppoa. Jaollinen 5:llä. Puikolla 10s/puikko, puikot 3,25 mm bambut ja jalka 22

5 kerrosta 3o2n-joustinneuletta.

Valepalmikko:

1 krs. *Nosta 1 silmukka neulomatta, neulo 2 oikein ja vedä nostettu silmukka neulottujen ( 2 silmukkaa) yli, 2 nurin*, toista kerros loppuun saakka.

2 krs. *1 oikein, langankierto, 1 oikein, 2 nurin*, kerros loppuun saakka.

3-4 krs. 3 oikein, 2 nurin koko kerros.

Toistetaan näitä neljää kerrosta kunnes varsi on halutun mittainen. Lopun sukasta tein ihan perusmallin mukaisesti. Huomioi, että ensimmäisellä kierroksella silmukkamäärä vähenee 1/puikko, seuraavalla kerroksella langankierto palauttaa silmukkamäärän normaaliksi.Nosta silmukka neulomatta, neulo 2 oikein, vedä silmukka neulottujen yli.

Lumi tykkäsi, se suostui jopa "sukkamalliksi" :)

Olen onnistunut ottamaan samoista sukista kolme eriväristä kuvaa, taito kai se on sekin. Langan oikea väri lienee jotakin näiden kaikkien välistä, mutta keltainen silti.

Nyt muistin mainita, aloitan taas koulun. Tietää reissaamista Oulu-Lahti akselilla. Ja minusta tulee tällä kertaa visuaalisen markkinoinnin ammattilainen. Joskohan koulutukseen kuuluisi myös valokuvauskurssi :D11 kommenttia:

 1. Sattuipa hauskasti, minullakin justa valmistumassa vaaleanpunaisesta vauvalangasta samanlaiset sukat, juuri samaa kokoakin :) Minulla ei ole vain tuota yläosan joustinta, vaan suoraan valepalmikolla aloitin, tässä tietsikalla istuissain olen välityönä tehnyt, lyhyillä puikoilla, ihanaa nuo pehmeät langat välillä neuloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo joustin välttämätön alussa olekaan, palmikko joustaa hyvin myös. Minullahan löytyy tuota samaa lankaa muutamassa värissä, pitänee tehdä varmaan vielä yhdet jos toisetkin sukkaset :)

   Poista
 2. ai että ovat herkullisen näköiset sukat, tuo lanka sopii kyllä todella hyvin noihin palmikkosukkiin :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat! :) täytyy ajan kanssa katsoa tuota ohjetta. Kivan näköinen kuvio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan näyttävä ollakseen noin helppo, mukavaa " telkkarikudottavaa " ja sopii moneen väriin ja lankaan :)

   Poista
 4. Kiva ja selkeän tuntuinen ohje, tämä menee heti kokeiluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ole vaikea, kannattaa ehdottomasti kokeilla :)

   Poista
 5. Kiitos ihanasta ja yksinkertaisesta ohjeesta. Päivä pelastui, kun aloittelijakin uskaltautui kokeilemaan tätä ihanuutta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu että tästä oli apua :), neulontailoa !

   Poista
 6. Olen tehnyt muutaman palmikko pipon, kaulahuivin ja sukat.Kesti hetken kun löysin tämän simppelin ohjeen.Teen 3 vuotiaille vielä sukat.Kiva vähän erilainen ohje kiitos siitä😊Tästä sain vielä muitakin hyviä vinkkejä👍

  VastaaPoista