torstai 5. helmikuuta 2015

Nilkkamallin villasukat

Minun piti kokeilla kunnolla reissusta ostamiani puikkoja. Ja kyllä on niitä kehuttava, liukkaat ja napakat. Toisaalta Novitan Impivaara lanka on myös hyvä neulottava, joten puikot ja lanka yhdessä tekivät sukkien neulonnasta nopeaa ja sujuvaa. Lankakorista löytyi siis vajaa kerä Impivaaraa ja jotta lanka riittäisi molempiin sukkiin, tein niistä "varrettomat".

Puikot 3 mm, lanka Impivaara 11/s puikko, koko 37

Luo silmukat ja tee 10 kerrosta 1o1n resoria.

Kantapää vahvennettuna 22 kerrosta. Kantapään ohje: Yhteishyva.fi

Kantapään jälkeen aloitetaan puikoilla 2 ja 3 pintaneule, puikot 1 ja 4 neulotaan aina oikeaa suljettuna neuleena.

Pintaneulos:

1 krs. Kaikki silmukat oikein
2 krs. Kaikki silmukat oikein
3 krs. 1 oikein 1 nurin (puikoilla 2 ja 3)

Toistetaan kolmea kerrosta siis. Erittäin helppo aloittelevan neulojankin tehdä ja minusta kaunis pintakuvio.

Koska oma jalkani on kapea, vähensin kiilakavennuksien aikana silmukkamäärän 10s/puikolla. Kun terä on sopivan mittainen päätellään sukka. Kavennukset voi tehdä esim. sädekavennuksella Sädekavennuksen ohje

tai leveällä nauhakavennuksella kuten tein näihin.

Leveä nauhakavennus sukkaan :

Puikot 1 ja 3: Neulo silmukat kunnes jäljellä on  3 silmukkaa. 2 oikein yhteen, 1 oikein
Puikot 2 ja 4: 1 oikein, nosta 2 silmukkaa oikealle puikolle kuten neuloisit ne oikein (ja takaisin vasemmalle) ja neulo ne takakautta yhteen, loput silmukat normaalisti oikein

Tee kavennuksia joka toisella kerroksella kunnes puikolla on 5 silmukkaa, jonka jälkeen kavennukset tehdään jokaisella kerroksella. Kun jäljellä on 2 s/puikko, vedä lanka loppujen silmukoiden läpi ja päättele sukka.
2 kommenttia:

  1. Kiva kun jaksat aina laitella ohjeita. Miten yksinkertaisella saa noin kivan pinnan neulottua. Kokeilen varmasti. Kiitos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, ei aina tarvitse olla vaikeaa ollakseen näyttävää. Jännä miten ihan perussilmukoilla (oikea ja nurja) saa paljon erilaisia vaihtoehtoja pintakuvioihin :)

      Poista