lauantai 10. tammikuuta 2015

Huovutetut villatossut

Aina ei onnistu kunnolla, niinkuin ei nyt nämä menneet ihan putkeen. Tossut on muuten ihan täydelliset, mutta leveyttä on Lumin jalkaan liikaa. Nimeänkin nämä köllöttelensohvalla-villatöppösiksi. Ja Jyju #2.

Sukat on tehty perussukan ohjeella Joki langasta nro 6 puikoilla. 8s/puikko ja jos ja kun uudet teen, laitan 6s/puikolle. Neulos huopuu enemmän pituus- kuin leveyssuunnasta.

5 krs resoria 1o1n tai 2o2n jonka jälkeen kantapää. Kantapää on tehty ainaoikein neuloksena 18 krs korkeana. Loppusukka n. 20 cm pitkä kantapäästä kärkeen (lopputulos n. 15 cm pitkä).Päätellään langat ja laitetaan tossun sisään hedelmäpussi, koneeseen kirjo-ohjelmalle 40 astetta ja nestemäinen pesuaine.Muotoillaan tossu pesun jälkeen ja annetaan kuivua. Poimitaan reunasta virkkuukoukulla (2,5mm) 40 silmukkaa ja neulotaan 2o2n resoria 30 kerrosta. Lankana 7 veljestä ja puikot 3,5mm.Päätellään langat, taitetaan varsi ja tossut on valmiit. Söpöt ja varmasti lämpimät mutta liian leveät, hmph.
Joskus näköjään vaatii useamman harjoituskappaleen ennen lopullista versioita. Plussaa on, että langat näihin on edulliset, työ valmistuu nopeaa ja on helpot tehdä. Kohti uusia seik...tossuja vain.

8 kommenttia:

 1. Tosi kauniit. Niin tyttömäiset. Saisikohan niitä vielä huovutettua kapeammaksi, jos neulahuovuttaisi jotain kuviota sivuille. Tuli vaan mieleen. Tai sitten kysy Villaa ja Lankaa-blogin Reijalta, se tietää huovuttamisesta kaiken! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että jos olisin huovuttanut 60 asteessa niin leveys olisi ollut sopiva, mutta sitten ne olisivat olleet liian lyhyet :D Mietin jo itse että huovuttaisin noihin "sisätossut" ja laittasin pohjalliset, tuliskohan niistä ulkokäyttöön huopikkaat niin :) Pitää kysellä vinkkejä, kiitos :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :) Ainakin nämä opettavat tekemään seuraavat aina paremmin, söpöt ja sopivat :)

   Poista
 3. Kauniit tossut, täytyy lisätä nää huovutusneulomukset todo listaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pieneen jalkaan tekee, kannattaa tosiaan vaihtaa joko pienemmät puikot tai laittaa vain 6s/puikolle. Resori tulee just sopiva 40 silmukalla :)

   Poista
 4. Ihanat tossuset!! Neulomis listalle ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Varmaankin ens talvena on tehtävä muutamat tossut, on aivan ihanan lämpimät.

   Poista