sunnuntai 16. elokuuta 2015

Pikkutytön pitsisukat

Tai niinkuin Lumi tuumasi : Balettisukat. Pinkit tottakai, kuvio varrella ja tyttömäiset. Varren kuvio on Kardemummantalo -blogista, Lankana ebayn vauvalanka, puikot 3 mm koivuiset ja silmukoita 40.

Aloitetaan 1 kiertäen oikein, 1 nurin resorilla 8 kerrosta, jonka jälkeen kuvio (näissä sukissa 7 mallikertaa).

Nilkaan 8 kerrosta 1 kiertäen oikein, 1 nurin resoria ja jatketaan kantapää samalla neuloksella. Kantapää tehty muuten perusohjeen mukaan : Kantapään ohjeita

Kantapään teon jälkeen jatketaan 1 kiertäen oikein, 1 nurin puikoilla 2 ja 3, puikot 1 ja 4 neulotaan aina oikein.

Kärjessä leveä nauhakavennus : 

Puikot 1 ja 3: Neulo silmukat kunnes jäljellä on  3 silmukkaa. 2 oikein yhteen, 1 oikein
Puikot 2 ja 4: 1 oikein, nosta 2 silmukkaa oikealle puikolle kuten neuloisit ne oikein (ja takaisin vasemmalle) ja neulo ne takakautta yhteen, loput silmukat normaalisti oikein

Tee kavennuksia joka toisella kerroksella kunnes puikolla on 5 silmukkaa, jonka jälkeen kavennukset tehdään jokaisella kerroksella. Kun jäljellä on 2 s/puikko, vedä lanka loppujen silmukoiden läpi ja päättele sukka.
Syksyksi jäi just sopivasti kasvun varaakin. Tämä lanka on uskomattomat pehmeää ja ihanaa neulottavaa, juurikin balettitanssijoille sopivaa.

8 kommenttia:

 1. Onpas pehmoisen näköiset sukat, ihanat kerrassaan : ) Kiva tuo jala päälle tuleva kiertäenoikein-nurin neulos, eipä ole käynyt mielessä, jotta noinkin voisi tuon osan neuloa. Todellakin "balettisukat", niin somat : ))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli kyllä kivat. Tuo joustinneulos antaa kyllä kummasti ilmetta ihan yksiväriseen sukkaan :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hieman on hymyilyttänyt kun Lumi on liihotellut balettimekko päällä ja villasukat jalassa tuolla pihalla :D Mutta sehän vaan merkitsee että on onnistunut tekemään just mieleiset :)

   Poista
 3. Niin se lumi enkeli kulki valkeat synkät jalassa. Ei varpaita palellut,.
  Jos sinulla silmukka määrät. Ja lanka merkki. Olisin kiitollinen. Olen hyvä kutoja mutta tietyt asiat haastaa....kauniita ajatuksia,

  VastaaPoista
 4. Tässä lankana on ebaysta ostettu lanka, en muista merkkiä. Novitan nalle-lanka on vastaavan paksuista. Näissä 40 silmukkaa :)

  VastaaPoista
 5. Olen hyvin vähän kutonut lapsille sukkia. Onko tässä 40 silmukkaa? Miten suurelle jalalle. Eli vaikka lapsen kengän koko.

  VastaaPoista
 6. Mikä on tuon kuvion ohje/nimi?! Aivan ihanat❤️

  VastaaPoista