perjantai 23. toukokuuta 2014

Välillä ollaan ihan pihalla

Ilmat on hemmotellut vapaapäivinä näin Oulun korkeudellakin. On hyvä nakata kutimet hetkeksi syrjään ja siirtyä möyhimään multaa. Yritys ainakin on joka vuosi hyvä, teen, kasvatan ja istutan, välillä jopa korjaan satoakin.

Minulla on monta vuotta ollut omakohtainen ongelma istuttaessani kasvimaalle vihanneksia ja yrttejä, että kylvän ihan liikaa siemeniä, enkä sitten loppupeleissä jaksa niitä harventaa, kuolevat varmaankin juurikin sen takia. Tai ainakin jäävät kooltaan pieniksi. Tokihan perheelle voi uskotella kasvattavansa miniporkkanoita :)

Tänä vuonna aion kokeilla valmiissa nauhassa olevaa porkkanaa. Jollen tuolla onnistu, niin ensi vuonna kasvimaalla on jotain ihan muuta muhimassa.

Kaverikseen porkkanat saavat lehtisalaattia, tilliä, persiljaa ja 4 perunaa.Ikivanha koriamppeli sai päälleen spraymaalien jämät, punaista ja kultaa. Kukat ovat vielä hakematta, ainakin vielä paikallisen kukkapihan tarjonta näytti minun kasvattamalta. Tai on odotettava seuraavaa vapaapäivää, jolloin pääsee ihan oikealla puutarhalla vierailemaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti