maanantai 15. joulukuuta 2014

Huovutetut lapaset ja tossut

Ne onnistui, wuhuu ! Ensimmäiset huovuttamani tossut !

Juurikin sopivat nuoren aikuisen naisen 36 kokoa oleviin jalkoihin. Ja lapaset ovat oivallisen lämpöiset jälleen kerran.

Lankana Novitan Joki valkoinen ja liukuvärjätty lila, puikot 4,5 mm bambut. Raidoitus 5 krs valkoista, 5 krs lilaa.

Sukissa 12 s/puikko. 5 kerrosta 1o1n resoria valkoisella langalla ja aloitetaan lilalla kantapää. Näihin tein tavallisen kantapään ilman vahvistuksia, Kantapään korkeus 25 kerrosta ja loppusukka (yhteensä 45 kerrosta ennen kärkikavennuksen alkua) perussukan ohjeella loppuun. Kärjessä sädekavennus. Ohje sädekavennukseen täällä : sädekavennuksen-ohje

Lapaset samoilla 4,5 mm bambuilla, mutta 10 s/puikko. Kerrokset samoin kuin aiemmissa lapasissa, ohjeet täällä : Huovutetut lapaset

Peukaloon kannattaa pesun ajaksi laittaa muovia sisään, itse käytin kaupan hedelmäpussia. Kaikki koneeseen parin pyyhkeen kanssa 60 asteen kirjopesuohjelmaan.

Tunnustan. Olen hurahtanut huovuttamiseen ja tässä lopputulokset :


Ja ei nämä tähän tule loppumaan, seuraavat on jo puikoilla :)

2 kommenttia:

  1. Hienosti huovutettuja asusteita. Mulla puikoilla ensimmäiset huovutetut lapaset, myös joki-langasta. Mietinkin tässä meniköhän ihän päin mäntyä, kun mulla kutosen puikot ja silmukoita 40. No, toivottavasti jonkun käteen sopivat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee varmaan just hyvät. Minullaki on nyt kutosen puikot samalla silmukkamäärällä, olen huomannut että kun tekee isommilla puikoilla, ne huopuu hieman tiiviimmiksi ja lopputulos silti kooltaan suht sama kuin pienemmillä puikoilla tehtynä :)

      Poista