torstai 11. joulukuuta 2014

Joulukalenterin luukku 11

Osallistuin facebookin käsityöblogien joulukalenteriin Facebook käsityöblogit-yhteisö , jossa tehtävänä on tehdä omana (arvottuna) päivänä jouluun liittyvä juttu. Alunperin ideanani oli tehdä virkattu työ, purkin päällinen tai joulupallot, mutta koska niihin liittyvät jutut ehdittiin jo tehdä vaihdoin sitten ideani lennosta. Hieman erilainen pipo :)

Tämän voi käyttää joulun jälkeen myös heijastimena, lankana on käytetty Novitan Heijastusta. Huom! Nämä ei korvaa oikeaa heijastinta, mutta lisänäkyvyyttä liikenteessä antavat varmasti.

Tarvikkeet : Lankaa+sakset+tyhjä vessapaperihylsyLeikataan rullasta n. 2 cm kiekko. Langasta tehdään noin 30 cm pituisia pätkiä. Heijastuslanka on suhteellisen paksua, joten tähän meni n. 30 kpl.
Taitetaan langanpätkä kaksinkerroin ja kiepsautetaan kiekon ympäri. Jatketaan kunnes kiekko on langan peitoissa ja vedetään langanpäät keskeltä läpi.Solmitaan langanpäät nippuun tarpeeksi pitkällä langalla ja pipo on valmis. Helppo jouluaskartelu vaikka lasten kanssa tehtäväksi. Näihin voi hyödyntää jämäkerät ja langanpätkät ja tehdä vaikka kuusenkoristeeksi tai heijastimeksi :)

Hyvää joulun odotusta !

8 kommenttia:

 1. Minun on pitänyt tehdä näitä koristeeksi jouluksi. Hyvä idea heijastimenakin :) kiitos osallistumisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos järjestämisestä, oli oikein mukava osallistua :)

   Poista
 2. Eikä! Ihana! :D Mulle ihan uusi juttu!

  VastaaPoista
 3. Ihan uus juttu minulle! Ai että miten hauska heijastin :D

  VastaaPoista