torstai 7. tammikuuta 2016

Lapasista sukanvarteen

Minä viehätyin Aili-lapasten kuviosta niin paljon, että päätin kokeilla sopisiko se myös sukanvarteen tehtynä. Lomalla ollessa on ollut aikaa tehdä vaikka ja mitä, joten niitä tuloksia tulen seuraavissa postauksissani esittelemään. Koska kyse on kokeilusta, tein näistä sukista lasten koon ja hyvä niin, sillä Lumi ihastui sukkiin ja kiritti ne valmistumaan nopeasti. Mallikerta on jaollinen 4:llä silmukalla, joten se on helppo tehdä myös aikuisten sukkiin sopivaksi.

Lankana 7 veljestä valkoinen ja viininpunainen, puikot 3 mm, 10s/puikko varressa, viimeisellä kerroksella ennen kantapäätä kavensin jokaiselta puikolta yhden pois. Tiimalasikantapää ja teräosa siis 9s/puikko.

Ohje mallikertaan löytyy täältä : ullaneule

Aloitin 1o1n resorilla 6 kerrosta. Varsiosa mallineulosta, minulla on näissä yhteensä 10 mallikertaa. Nilkkaan 6 kerrosta 1o1n resoria, auttaa meillä ainakin ehkäisemään sukan valumista. Tiimalasikantapään ohjeen löydät täältä : Tiimalasikantapää . Kärkeen leveä nauhakavennus.

Ja valmiit sukat näyttävät tälle :


Minusta tämä sopii todella hienosti myös sukkiin, entäs sinusta?

8 kommenttia:

 1. Tosi kivat sukat! En kovin mielelläni neulo lapasia, mutta miten en ole tullut ajatelleeksi että tuota mallia voi tosiaan käyttää sukkaankin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun tuo kuuluu lapasiin :D Mutta kaikkea kannattaa kokeilla ainakin kerran, huomasin muitakin malleja mitkä on lapasista tuttuja joita voisi soveltaa sukkiin :)

   Poista
 2. Oikein hyvin sopii sukkiin. (: Aika monet mallit menevät mukavasti päikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin menee ja näistä tulee varmaan kivat sukka/lapassetit :)

   Poista
 3. Onpa kivat sukat, malli sopii hyvin sukkiin ja väriyhdistelmä on ihana, lämpimän värinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo oli kyllä Lumillekin mieleiset, nytkin on villasukat jalassa :)

   Poista
 4. Rupesin kattoo näitten ohjetta ullasta ja siellähän oli lapasten ohjeita paljon. Nyt sain inspiraatio tuleviin sukkaprojekteihin. Ihanat sukat olet neulonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inspiraatiot kuullostavat aina lupaaville :) Samoin huiveista löytyy ihania pitsikuvioita ja neulepuseroista ja ... :)

   Poista