keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Virkattu peitto ja turvalonkero

Koska lähipiiriin on taas syntymässä pikkuisia, päätin tehdä lahjaksi kesävauvalle jotain muuta kuin villasukat. Koska virkkausvauhti on kohdillaan, etsin mallin ihanaan ja nopeasti valmistuvaan peitteeseen ja trendikkyyden harjanteella pysyäkseni tein settiin myös turvalonkeron. Minusta tuo turvalonkero sopii kaikille vastasyntyneille, ainakin omani ovat ihan pieninä tarrautuneet milloin mihinkin pienillä sormillaan, miksei siis lonkeroihin. Alkuperäisen ohje on suunniteltu keskosvauvojen käyttöön, joten sillä valmistuva lonkero oli todella pikkuinen. Ohjetta on kuitenkin helppoa muuttaa tekemällä muutamia kerroksia joka osioon lisää, mikäli haluaa ötökästä isomman.
Sekä peitto että turvalonkero ovat helppoja perussilmukoilla valmistettavia virkkauksia, joten sopivat erinomaisesti aloittelevallekin virkkaajalle.

Lankana pehmeä Red heart baby, koukku 3,5 mm, turvalonkeron ohje täällä : Turvalonkero-ohje

Peiton ohje löytyi youtubesta, minulla aloitukseen tuli 142 kjs :


Ja näillä väreillä tehtiin :


Silmiksi lonkerolle laitoin Kirjokkaasta talvella ostamani muoviset turvasilmät, mutta ne voi tehdä myös virkkaamalla. Värit ovat tällä kertaa poikamaiset, mutta voin jo nähdä silmissäni tämän saman setin tehtynä pikkuiselle tytölle valk/v.pun/v.harmaa yhdistelmänä :)

7 kommenttia:

 1. Kiva peitto ja turvalonkero tai mustekala.

  VastaaPoista
 2. Ihana ja kaunis peitto. Turvalonkeroita minäkin suunnittelen tehdä,sen pidemmälle en ole vielä päässyt. Oi ,täällä blogissasi on vaikka mitä kivaa ideaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnittelusta tekemään vain, tulee nimittäin hetkessä valmiiksi. Ja sitten toinen ja ... :)

   Poista
 3. Ihana, kertakaikkiaan ihana, hyvä idea tuo turva lonkero sukkien tilalta.
  Tuuppas käymään Aurinkokujallakin ja osallistu arvontaa.
  Hyvää kevättä.

  VastaaPoista
 4. Ihanan värinen peitto ja kiva tekniikka!

  VastaaPoista