tiistai 18. helmikuuta 2014

Siirtokuvia


Maisa,maisa,maisaa. 2-vuotiaan suosikki. Meillä kaikki liittyy Maisaan, tuohon ihan mukavaan pikkuhiireen, jota Lumi fanittaa ihan kympillä. Piirrossarjanahan Maisa on pienille ihmisille mitä loistavin, ja äitikin uskaltaa sitä antaa huolettomin mielin katsoa. Siinä ei varmasti ole mitään pelottavaa.

Siitä se idea sitten lähti. Etsin pikkufanille Maisa-aiheisia vaatteita tai muuta siihen liittyvää. Jouduin toteamaan surullisen asian, ei ole Maisa tällähetkellä kovin in, sillä ainoat löytämäni olivat kirjoja. Ei siinä, mukavia nekin on lukea.

Siispä äidin mielikuvitus töihin ja Maisa-kamaa duunamaan. Mietin alkuun vaatteita, etsin jo kaupoista tekstiilitussia. Piirsin Lumille Maisa paperinuken, joka kulkikin viikon jopa hoidossakin mukana. Pihallekin lähdettiin paperisen Maisan matkustaessa pakastepussissa Lumin hupussa.

Paikallisen kirjakauppamme myyjä saa palvelustaan 10+. Olemme vakioasiakkaita liikkeessä, ja tuskailin ongelmani kanssa. Myyjä keksikin meille sopivan ratkaisun, silitettävät siirtokuva-arkit, joihin voi tulostaa haluamansa kuvan.


Minähän tartuin heti ideaan, ostin arkkipaketin (hinta 14,95,-) ja tyynyliinan harjoitteluun. Etsin netistä sopivat kuvat ja eikun tulostamaan. Tokihan värit tulostimessa oli vähänä, mutta onneksi sen verran löytyi, että yhden Maisa-tyynyn saattaa kokeilla.Tulostetaan paperille kuva, leikataan se sopivaan muotoon. Kuva väärinpäin painettavalle kohteelle ja silitetään hetki.


Annetaan jäähtyä hetki, kunnes paperi ei enää tunnu kuumalle ja vedetään paperi varovaisesti pois. Ta-daa, Maisa tyyny on valmis.
Ensimmäinen, muttei viimeinen kokeilu. Ja eipä tarvinnut toista kertaa pyytää Lumia menemään nukkumaan. Riitti kun Maisa-tyynyn yläkertaan vei.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ideasta! Saman ongelman juuri havaitsin ja mietin mistä saada tyttärelle Maisa-paita. Nyt kauppaan ja kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei niitä valmiina löytynyt, hyvä että ideasta oli apua. Tuo muuten pysyy myös froteessa, viimeviikolla piti Lumille tehdä Keke-pyyhe (krokotiili Maisa-piirretyistä), joten kokeilin siirtokuvaa vanhaan äippäpakkauksen pyyhkeeseen. Tuli hyvä :)

      Poista