sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Before/after, rottinkituolin tuunaus

Ensin oli roskistuomion saanut rottinkituoli, josta maalit oli rapisseet ja pehmusteet levinneet muodottomaksi. Surullinen, ankea tuolin rähjäke.Sitten oli jämälankoja+ontelokudetta, virkkuukoukku, pala vaneria ja vaahtomuovia, rikkinäinen pitsiliina ja idea. Ja kokonainen spraymaalipurkki, ainoa kaupasta tätä projektia varten hankittu tarvike.


Virkkasin istuimen spiraalina, ontelokude puuvillalangan sisään. Liimasin istuimen kokoiseen vaneriin ohutta vaahtomuovia pehmusteeksi. Kiinnitin virkkauksen vanerin ympärille kiristämällä kuminauhan viimeiselle kierrokselle, jolloin käännös jää istuinlevyn alle.

Tuoli sai uuden maalikerroksen. Joskus aikaisemmin se on valkoinen ollutkin, huom! ollut.

Löysin kaapista vanhan pitsiliinan, joka oli jo aikansa elänyt, hieman reikiintynyt ja kahvitahroissa, mutta jota en jostain kumman syystä ole raskinut roskiinkaan heittää. Liinasta tuli selkänojatyyny, reunukselle virkkasin kaaripylväitä lopulla pinkillä langalla mitä oli jäänyt. Tuoliin mahtuu vielä toinenkin tyyny, mutta sen ehtii myöhemminkin tehdä.Ennen ja jälkeen, minä tykkään jälkimmäisestä. Minun ikioma neulomustuolini pihalle.4 kommenttia:

 1. Rottinkituoli näyttää tosi hyvältä ja virkattu istuinpäällinen mainio idea. Kyllä siinä nyt kelpaa neuloa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpaa kyllä. Ja paljon parempi istuakin tuollaisen ohuemman tyynyn päällä :) Ainoa vaan että nyt on ollut pihallakin niin kuuma ettei oikein puikot luista >.<

   Poista
 2. Aivan mahtava idea tuo istuinpäällinen, kokonaisuus näyttää tosi hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja tuo pysyy kyllä tosin hyvin paikoillaan, ainakin aikaisempaan verrattuna :D

   Poista