maanantai 6. tammikuuta 2014

Löytöjä kaapista

Välillä on hyvä tehdä kotihommia. Tai siivota yläkaappeja. Löysin pienen pussukan lankoja joiden vuosilukua en ala edes arvailemaan. Ja jos arvailen, veikkaus sijoittuu vuosien 1990-2000 välille.

Tuskailin aikaisemmin sukan kantalapusta poimittavien silmukoiden kanssa. Milloin ne venyi ja milloin jäi reikiä. Ja minä haluan tehdä asiat helpolla ja suurinpiirtein moitteettomasti.

Joten :

Teen kantalappuun reunoihin molemmille puolille 3 s aina oikeaa. Niiden väliin vahvistettua neulosta, joko tavallista tai ristiin vahvistettua kuten kuvassa.

Ristiinvahvistus tässä :

1 krs. 3o,1o,nostetaan silmukka neulomatta,1o,nosto,1o jne...kerroksen 3 viimeistä silmukkaa oikein
2 krs. 3o, nurjaa koko kerros, 3 viimeistä silmukkaa oikein
3 krs. 3o,nostetaan silmukka neulomatta, 1o,nosto,1o...kerroksen 3 viimeistä oikein
4 krs. 3o, nurjaa koko kerros, 3 viimeistä oikein

toistetaan näitä 4 riviä kunnes kantalappu on valmis.


Kantapohjan kavennusten jälkeen pitäisi poimia reunasilmukoita. Tai koska tässä mallissa on valmiit silmukat, tökkiä vapaa puikko reunaa myöten.
Silmukat on puikolla, jonka jälkeen ne neulotaan takareunasta oikein, ihan normaalisti.  2 seuraavaa puikkoa oikein ja pujotetaan taas puikko reunasilmukoista. Sen jälkeen kiilakavennuksia tarpeellinen määrä ja neulotaan sukka loppuun saakka.


Tähän varmaan on monta erilaista tapaa tehdä. Minulla tämä on säästänyt hermoja ja reikien paikkailua päättelyvaiheessa.

 En malttanut odottaa että sukat kuivuvat, ensimmäistä kertaa tasoitin jälkeä kostean liinan mutkassa. Taidan jättää jatkossakn tämän työvaiheen väliin.

Sellainen loppiaspuuhailu, (vuosikerta)langat on tuhottu. Seuraavan kaapin penkomiseen saakka.

7 kommenttia:

 1. Moi, kokeilen just tota:)) Ootko kantalapun jälkeen, siis kantapohjan kavennuksissa neulonut myös kolme oikein mol puolilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan, kantapohjassa ei tule oikeita silmukoita, vaan normaali kantapohjan kavennus. :)

   Poista
  2. Joo, kiitos, hokasinkin sen kun aloin tekee ;)) Tosiaan tulee siistiä!

   Poista
 2. Kiitti ohjeesta. Jäin miettimään nostettua silmukkaa ristiinvahvistuksessa. Onkohan tyhmä kysymys, mutta nostetaanko oikein vai nurin neulomatta?
  T. Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän nyt tyhmiä kysymksiä olekaan vaan vain vaikeita vastauksia :) Siis apua, tyrkkään vain puikon silmukasta läpi ja siirrän oikealle puikolle. Silloinhan se on kuin alkaisi nurin neulomaan...eikös?

   Poista
  2. Joo, kiitos. Eli nurin nostaen :) Tämän päivän postauksestakin sen kuvasta huomasin. Oikein nostaen on kuin oikein neuloisi. Mielestäni näyttäytyy erilaisena seuraavalla kierroksella. Onko merkitystä, en tiedä.
   Kiitos kiinnostavasta blogista. Jään seuraamaan kirjoituksiasi.
   T. Taina

   Poista
  3. Ole hyvä vain, oli helpompaa tehdä kuvallinen ohje, kuin yrittää selittää sitä :D Oikein nostaen silmukka tosiaan kiertyisi...

   Poista