tiistai 21. tammikuuta 2014

Välillä virkataan

Mä olen pitkään haaveillut tekeväni Lumille sellaisen torkkupeiton. Jo silloin kävi mielessä kun Lumi oli vauva ja nukkui rattaissa, mutta jotenkin se on jäänyt haaveilun asteelle. Isoäidinneliöt tietenkin olisivat helppoja tehdä, mutta niistä puuttuu tällähetkellä se "wau"-ilmiö. Kauniita nekin on silti ja niin ajattomia. Jotain olisi silti näperrettävä. Sellaista jota voi tehdä pienen osan kerrallaan. Googletin ohjeita palavirkkaukseen ja törmäsin kauniiseen ja helppotekoiseen työhön.

Ohjeet löysin täältä   * KLICK *  .  6 kulmainen Afrikankukka.

Lankana Lumin peittoon Red Heart Baby, koukku nro 4. Väreinä valkoinen, v.sininen, v.punainen ja kirjava (lila,vihreä).


Sanalliset ohjeet :

Virkkaa 5 kjs ja yhdistä renkaaksi ps:lla. 

1.krs: *tee aloitusrenkaaseen 2 p, 1 kjs*, toista *–* vielä 5 kertaa. Vaihda työhön jokin muu väri.

2.krs: tee jokaiseen 1 s:n ketjuun 2 p + 1 kjs + 2 p. 


3.krs: tee krs:n 1. p siten, että virkkaat 1 s:n ketjuun 1 ps:n ja sitten 3 kjs (= 1. p). 
Tee jokaiseen 1 s:n ketjuun 7 p. Vaihda työhön jokin toinen väri.


4.krs: virkkaa jokaiseen pylvääseen 1 ks ja tee pylväsryhmien väliin 1 ks niin, että viet koukun 2. krs:n pylväsryhmien välistä. Näin muodostuvat terälehdet. Vaihda työhön jokin muu väri.

5.krs: virkkaa jokaiseen kiinteään silmukkaan 1 p, virkkaa kuitenkin jokaisen terälehden keskelle 1 p + 1 kjs + 1 p. Katkaise ja päätä lanka.

Ohjeesta poiketen yhdistelen värejä keskiosiin ihan sattumankaupalla. Ainoastaan rivit 4 ja 5 teen aina valkoisella. Kunhan palasia on tarpeeksi, taustaksi tulee valkoinen kangas. Jotakin pehmeää ja lämmitä tarvitaan aina.


Näitä on kiva tehdä. 1 pala valmistuu suhteellisen nopeasti, eikä jää sitä tunnetta että joutuu jättämään työn kesken. Tämä on minun pikkuhiljaavalmiiksi-työni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti