tiistai 28. tammikuuta 2014

Kun keinot loppuu...

...on otettava luovuus käyttöön. Muksuilla on välillä rasittavia syömättömyysjaksoja. Tai pikkuiset on kipeänä ja mikään ei maistu. Ja jos on 2 v ja pieni ja siro, on sapuskaa saatava jollakin keinolla massuun. Lumin ollessa viimeksi kuumeessa, minun piti miettiä miten hänet saisi syömään edes jotakin. Ja kun äiti-ihminen omaa erikoisen mielikuvituksen, meillä pelataan nyt valmiinapaikoillahep-peliä.

Pelin säännöt on yksinkertaiset ja vaativat vain muutaman toiston että 2-vuotiaskin pelin oppii. Kaikki lähtee alkuvalmisteluista, joissa jokaisella osallistujalla on niissäkin oma roolinsa.

Peli menee näin :

-Katsotaan jääkaappiin, pilkotaan pieniksi suupaloiksi kaikkea asiaankuuluvaa naposteltavaa, leipää,hedelmiä, makkaraa, juustoa jne...

-Laitetaan syötävät lautaselle ja siirrytään sen kanssa sohvalle istumaan. Lautanen jää pelaajien keskelle, jotta yltää oman herkun nopeasti nappaamaan.

-Jokainen saa vuorollaan sanoa : paikollaanvalmiithep...juusto (tai mikä tahansa lautasella oleva herkku) ja sitten napataan kysein palanen ja mussutetaan se tyytyväisenä.

-Pelin vaatimustasoa ja kikatusta sen lomassa voi lisätä vuorollaan pyytämällä esim. paikoillannevalmiithep... makkaraleipä, jolloin pelaajan on laitettava pieni makkaran palanen ensin pienen leipäpalan päälle, ja vasta sitten syötävä se. Tai jos oikein höpötyttää, otetaan vaikka viinirypäle juustolla :)

Parasta tässä on, ettei pelissä ole voittajaa eikä häviäjää. On vain iloisia kylläisiä pelaajia pelin loputtua. Paikoillannevalmiinahep...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti