keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Tasaraitaa

Ostin paikkakunnan joulumarkkinoilta vyyhdin villalankaa, tarkoituksena tehdä tossukat tai lapaset. Ensimmäinen värjäyskerta epäonnistui, pinkki ei ole pinkki jos sen lankaan laittaa laimeana. Ja toisekseen syy miksi projekti on ollut jäähyllä on tämä :


Onnistuin lahjakkaasti sotkemaan vyyhdin epämääräiseksi sotkuksi, ja Lumi omi sen itselleen omaan hommaansa. Kuvassa on siis Lumin sukkatekele ja ikioma "piikki" millä hän käsityötään tekee.

Tänään oli kuitenkin viimeinen lähi/etäkoulupäivä ja 3 tuntia aikaa selvitellä sotkua. Ja kun eilen tilaamani Kool-aidit tulivat jo tänään postissa, illallekin oli tiedossa hiustenvärjäämisen lisäksi langanvärjäystä.


Halusin kokeilla jotain uutta. Meni hetki miettiessä miten saisin tasaraitaa värjättyä. Enkä vieläkään ole varma onnistuinko siinä, teoriassa nyt ainakin.Tarkkojen laskelmien jälkeen kieputtelin lankaa keittiön pöydälle neljään riviin. Jokaiselle riville oli oma värikulho, joihin lanka upotetaan. Kun kaikki oli värjätty, lanka lautaselle, 2 minuuttia mikrossa täydellä teholla ja huuhtelu haalealla vedellä.
Lopputuloksen näkee muutaman päivän kuluttua kun lanka on kuivunut ja pääsee puikoille. Siihen saakka Lumin torkkupeittoon syntyy lisää palasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti