keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kaaripitsisukka

Facebookin Voihan villasukka-ryhmässä on kyllä mittava kokoelma mitä ihanimpia ohjeita. Varsinkin sukkien varsiin sopivia, jolloin lopun voi neuloa ihan perussukkana. Kaaripitsi on kaunis, suhteellisen helppo, mutta antaa kuitenkin haastetta tekijälleen. Silmukkamäärät työn edetessä vaihtelee puikoilla, joten tarkkana saa tehdessä olla. Mallineulos on jaollinen yhdeksällä, näillä sukilla oli puikoilla 54s, (13-14-13-14). Lankana Viking Vilma.


Mallineulos :

Luo silmukoita 54 ja neulo 2 kerrosta nurjaa

1 krs.     * 2 n, lk, 5 o ja 2 oikein yht*
2 krs.     * 2 n, 1 o, lk, 4 o ja 2 oikein yht*
3 krs.     * 2 n, 2 o, lk, 3 o ja 2 oikein yht*
4 krs.     * 2 n, 3 o, lk, 2 o ja 2 oikein yht*
5 krs.     * 2 n, 4 o, lk, 1 o ja 2 oikein yht..
lk = langankiero


Neulo varsi halutun mittaiseksi ja tee loppusukka perussukkaohjeen mukaisesti. Perussukan ohjeen löydät täältä Novitan kuvitettu sukkaohje .Mitähän sitä seuraavaksi tekisi...kuplasukka olisi kiva, tai värikkäät kirjoneulokset, Tai kehitellä jokin uusi malli. Tai...päättämisen vaikeus kuten aina.

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on, voisi toimia myös jos jatkaisi jalkapöydän päälle :)

   Poista
 2. Kauniit sukat. Minä tykkään neuloa just noin, varressa kuviota ja krumeluuria, terä suoraa jota voi tehdä televisiota katsellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en myöskään osaa katsoa telkkaria ilman että käsissä on jotain :)

   Poista
 3. Olen nyt aloittamassa toista sukkaani ja ajattelin kokeilla tätä nättiä mallia. Aivan aloittelijana kuitenkin kysyn, että miten kuvio jatkuu tuosta? Uudelleen ykköskerroksen kaltaisena vai jotenkin muuten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudelleen ykköskerroksesta, eli tehdään rivit 1-5 ja toistetaan niitä kunnes varsi on tarpeeksi pitkä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla :)

   Poista
 4. Kiva, kun laitoit ohjeen. Tämäkin singahtanee sille pitkälle to do -listalle :). Joulu tulee miulle mieleen noista sukistasi, ehkäpä värin vuoksi.

  VastaaPoista
 5. Hei! Paljonko silmukoita tehdään koon 38/39 sukkaan? Miten ne jaetaan puikoilleen? Teen ohuemmasta kolmosen puikoilla ja seiska veikasta toiset 3,5 puikoilla. Upeat sukat olet tehnyt😍

  VastaaPoista