maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kerrosrivinoususukat

Leppoisaa sunnuntai puuhailua. Lumin kanssa aamu aloitettiin valmiinahep-aamupalalla ja seikkailtiin takapihan "metsässä". Kävyissä riittää ihmettelemistä, toivottavasti innostus kestää kesään saakka niin saan itselleni värjäyskäpyjen keräykseen apua.Itsevärjäämät langat huuteli lankakopasta, joten puikkoihin oli ehdottomasti tartuttava. Mallia mietin kauan, mikään ei oikein tuntunut sopivan noin lyhyellä liukuvärjättyyn. Lopputulos on silti varsin harmoninen.Lankana itsevärjätty ja harmaa 100% villalanka, puikot 3,5 mm bambut. Puikoilla 12 s/puikko.

Varsi kerrosrivinousulla:

5 kerrosta 2o2n resoria.

Vaihdetaan väri ja aloitetaan 4 kerroksen mallineulos.

1-3. krs     3o, nostetaan silmukka neulomatta, 3o
4.    krs      koko kierros (kaikki silmukat) oikein

vaihda lanka ja toista 1-4. kerroksia kunnes varsi on halutun mittainen.

Kantapää on ristiinvahvistettu ja 3o kummallakin sivulla kaikilla kierroksilla. Olen ilokseni huomannut, että muutkin kanssaneulojat ovat havainneet tämän tekniikan toimivaksi.Teräosaan 4 krs. yksivärisellä, 4 krs. liukuvärjätyllä jalan mitan mukaan. Päätellään sukka.


 Ja sittenhän se on pari alettava tekemään. Jossain vaiheessa olisi mielenkiintoista opetella magic loop-tekniikka, kaksi sukkaa yhtäaikaa pyöröpuikoilla, mutta nyt tehdään niinkuin hyväksi on havaittu.


Aurinkoista maanantaita !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti